[Tutup]

Sunday, November 14, 2010

Kes 2:

Gempar; Lagi satu video yang dihasilkan oleh insan 'cemerlang' yakni turut disyaki berkomplot dalam penghasilan video KES 1 [Aksi Ghairah Berdekatan Pavillion]


Penyebaran video KES 2 ini begitu cepat tersebar sebagaimana cepatnya tersebar video KES 1. Apakah modus operandi insan yang dikatakan sama dalam menghasilkan video KES 1 untuk menyebarkan video keji mereka secara atas talian(online)? Apakah ingin menagih publisiti murahan yang diklasifikasikan sebagai publisiti keji?


Berserta dengan masalah ini; admin menyediakan rakaman video KES 2 yang dikatakan agak keterlaluan disamping sedikit sebanyak informasi tentang pelaku yang menjayakan KES 2 ini.


Video:




Pautan ini merupakan sumber asli video KES 2 yang di muat naik sendiri oleh pelaku KES 2. Dalam pautan ini, terdapatnya komen pelaku yang seolah tidak merasa bersalah atas kejahilan mereka memperlakukan insan yang lemah sedimikian rupa. Admin segera 'print screen' segala bukti yang ada bagi mengelakkan pelaku membuang video mereka serta 'profile' mereka.


Bukti 1[Senarai Tag]:



Gambar di atas merupakan senarai 'tagging' yang dibuat oleh pelaku dalam video TERBITAN beliau; yakni kemungkinan 'taggers' yang terdapat dalam 'tagging' itu mungkin boleh dijadikan sebagai sumber maklumat.

Sumber 1[Pautan 'Taggers']:

1.Amar Nazhan

1.Amy Zq

2.Aneep Doodlez

3.Apak Kau

4.Apex Lee

5.Azrie Idzham

6.Ben Margerra

7.Didiy Richard

8.Fakhirah Zaimi

9.Fawore Heyna

10.Huda Away[Hidden Profile]

11.Isam Faisal Saparuddin

12.Lahanat Baru

13.Momo Lisha

14.Muhd Faiz

15.Muhd Yusry

16.Nadya Lott

17.Nona Juliet

18.Noniey Aziz

19.Nsarah Zahedi

20.Qyna Traze

21.Razief Jamal

22.Wan Aliff

23.Yas Leopard


Bukti 2[Pelaku Pemuat Naik]:



Gambar diatas merupakan bukti video asli telah dimuat naik oleh saudara Muhd Yusuf(Nama Sebenar Ke?).Dibawah merupakan 'print screen' profile beliau:




Bukti 3[Komen Pelaku]:

Berikut adalah susun atur 'print screen' komen yang beliau lontarkan dalam video beliau sendiri.

Bahagian I:



Bahagian II:



Bahagian III:



Bahagian IV:



Bahagian V:



*Tekan gambar untuk besarkan.



Admin bertindak secepat mungkin bagi mengelakkan Pesalah menghapuskan video(komen) serta profile beliau.

Sekadar perkongsian bagi mereka yang mencari maklumat sahih tentang tindakan yang kurang ajar ini. Setelah melakukan beberapa siasatan, admin agak pasti; pesalah KES 2 adalah rakan kepada KES 1.

Segala kesilapan informasi yang admin sampaikan; kalian boleh perbetulkan dengan membalas komen.

26 comments:

Askara said...

bagus admin, biar budak2 nih kena tangkap. baru diorang rasa

Anonymous said...

great job admin!~* mau sebarkan kt sume org ttg edisi siasat ni.bagus.teruskan usaha myiasat kejahatan budak2 tak bmoral.

Anonymous said...

Takda life kan cr bdk2 mcm ni jd berita kau. Haih publisiti murahan. Biarlah budak2 tu tak matang lg. Kita yg tua ni jgn nk musnahkan kehidupan diaorg. Biarkan jadi pengajaran.

Anonymous said...

betul sangat2.
kes 1 n 2 berkaitan.
dorg adelah geng.

Anonymous said...

YG TUA LA PATUT MENGINGATKAN..
BUKAN MEMBIARKAN..
SUPAYA JADI TAULADAN YG 'MUDA-MUDI'..

Anonymous said...

admin ni bdoh jugak en?
kate org tagih publisiti murahan...
tp yg korg g heboh kn cite ni lg la diorg jd fames...

think first,when it's perfect than u do it...


(arif)

Anonymous said...

We All make mistakes..!
but for our sins only God can Judge Us..not people...!!!

Anonymous said...

mrah ?
yg g upload tuh bt ape bangang !
kan dah malu.
mak bpak aja korg, 1 ape pon tak pakai.

Anonymous said...

mrah ?
yg g upload tuh bt ape bangang !
kan dah malu.
mak bpak aja korg, 1 ape pon tak pakai.

Anonymous said...

Why not copy link and paste kat menteri2 kite punyer facebook.. biar derang sedo sket perangai budak2 skang ni,.... ape org tua kate tak jalan

Anonymous said...

JANGAN JADI BANGSA TAK BERGUNA. MELAYU MUSNAHKAN KAUM SENDIRI. CUBALAH JGN CR KESALAHAN MELAYU? CUBA SIASAT YG BARAT. Semua org buat kesilapan. Diaorg ni bdk2 lg. Kita patut menegur je. Bukan tugas kita untuk memburukkan diaorg. Lgpn yg patut menghukum diaorg ialah Allah, bukan kita.

Anonymous said...

memang dieorang bodo wt cmni.. dose... tp ko nk taw sape yg lg dose...? ko la sebab ko mengaibkn dieorang dgn menyebar menda2 mcm ni....... ini bkn menghlang @pngajaran... ini mengaibkan

A M I R F A I Z said...

bkn nk crik kesalahan...dh tegur xmkn saman....nak mati...kimak punye budak...skali org kate bapak die jd cm cine kne ketok kpale pdn muke,,,,amin~~~~~

Adeeba Dibot said...

hah. budak2 dah besau pun. bleh pikir baek n buruk. siap dah ada awek masing2. asal kurang ajar sangat. mmg patot kenakan tindakan. everyone make mistake. but what you should do for your own mistake. Nak jahat mana pun guna otak. nak bergaya lebih tp otak tak guna. letak kat lutut. menyakitkan hati. tidak berperikemanusiaan ! rasa macam nak tampar je.

Miss Zymah said...
This comment has been removed by the author.
Miss Zymah said...

Sedih je bile tgk bdk2 xde otak nie pukul kepala org tua tu..
Agaknye apa la prasaan parents diorg klu tau anak diorg prangai nauzubillah mcm ape ntah nie..
Bdk2 tue x pernah ke bayangkan klu kepala parents diorg yg kena mcm 2..
Org tua tu x kacau org pon..
Sedih tau !
SOb SOb SOb.. T_T

Afzam Zulkifele (kapalselam) said...

good job admin...walaupun nie nampak mengaibkan budak2 tuh..tapi kita gunakan teknologi untuk sebarkan kepada umum..yang kita PUNYAI MASALAH BESAR tentang REMAJA..jgn hanya tengok dan diam ...

ramai kata manusia memang melakukan kesilapan..benar !! ..tetapi bagaimana nak mereka sedar..kalau apa tindakan mereka tiada yang menghalang..

bagi saya..menghebahkan video ini bukan mengaibkan tetapi membuka kisah benar dan FAKTA ..kita tak punya generasi yang bertamadun lagi..percayalah ...

TmHunter said...

dorang bkn nk carik publisiti murahan..
dorang juz nk tunjuk cmne prangai cudak2 melayu yg memalukan bangsa nie..
memalukan melayu je..
dh besa tp otak xde..
bodo cm keldai..

ARIF.Vanilla Ais said...

ak bkn nk marah,vid ni bkn ad kena mengena dgn ak pon......
ak cuma nk ckp kn kebodohan korg ni sama je dgnn diorg...
btw korg mmg bodoh...ngaku je...
perbaikilah kebodohan korg 2...
sekian...

TmHunter said...

so..
ko back up bdk2 bodo cmnie la ek..
maknenye ko pon bodo jgk..
ko akn same2 msok nerake cm dorang..
sape yg menyokong benda yg buruk akan dpt dosa yg same ngan dorang..

iqqAHSENG said...

bdk2 ni mmg sial , tak tau malu , buli yg lemah , cri la same kuat .. cmne na mju klu diri sendiri mundur n banggang !!

kaled said...

the dude "muhd yusof" change his profile name to "sudah la".... dah kecut laa tuh

tgn besi said...

yg pertama,memukul org adalah salah disisi undang2.maka mereka patut dihukum tidak kira remaja atau tua..

perlu diingatkan sikap melayu yg tidak ambil kisah zaman ini merupakan salah satu keruntuhan moral yg semakin menjadi2 sekarang..maka,jadilah kita ibu bapa yg tidak ambil peduli akn anak2 kita atau org ln atas alasan 'mereka masih remaja'

sekalung tahniah kpd admin ats bukti2 yg dilakukan.moga2 dpt membantu pihak berkuasa dikemudian hari

peringatan: jika tiada sesiapa lg yg ambil kisah,maka tidak mustahil suatu hari nnt bumi ini akan dipenuhi oleh golongan2 spt remaja ini..dan akhirnya...anda sbg yg tua pada masa itu akn ditempeleng sesuka hati oleh golongan muda

ARIF.Vanilla Ais said...

ak xbackup diorg...
diorg dah mmg bdoh...
korg lg bdoh...

Amy Chester said...
This comment has been removed by the author.
fuad said...

admin letak muka budak2 ni mengaibkan. yg budak tu lempang pakcik tu, masuk dalam facebook, tak aib pulak? kita boleh memperkatakan kejahatan seseorang bila dia dah tak malu dengan kejahatan dia. kalau dah letak kat facebook, malu menatang apa?